18/12/13

Η περιοδεία των Bon Jovi στην κορυφή με τα μεγαλύτερα έσοδα

 
Πηγή: clickatlife.gr
Σύμφωνα με τη λίστα του Billboard με τις πιο προσοδοφόρες περιοδείες για το 2013, οι ρόκερ από το New Jersey, κατέχουν την πρωτιά.
Σύμφωνα με το Billboard, οι Bon Jovi εισέπραξαν συνολικά 205.158.370 δολάρια από την περιοδεία του, δηλαδή 60 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τον δεύτερο μουσικό της λίστας, που είναι η P!nk. Κατά προσέγγιση, κάθε συναυλία του έφερε έσοδα κοντά στα 2,3 εκατομμύρια δολάρια.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι στη λίστα του Billboard τη δεύτερη θέση κατέχει μια μη-μουσική περιοδεία, αυτή του Cirque du Soleil με το έργο «Immortal»,
βασισμένο στη  μουσική του Michael Jackson, που «περιπλανήθηκε» σε όλο τον κόσμο, κόβοντας 1,4 εκατομμύρια εισιτήρια σε 205 παραστάσεις, με έσοδα 157.299.100 δολάρια.
Η P!nk έρχεται τρίτη στη λίστα -αλλά δεύτερη μουσικός- και την ακολουθεί ο Bruce Springsteen και η Rihanna.
Οι Rolling Stones βρίσκονται στην έκτη θέση, αν και φέτος πραγματοποίησαν μόλις 23 συναυλίες, κερδίζοντας 126 εκατομμύρια δολάρια. Συγκρίνοντας μάλιστα, αυτά τα έσοδα με τα έσοδα της Lady Gaga, θα διαπιστώσουμε ότι ενώ κι εκείνη έδωσε ακριβώς τον ίδιο αριθμό live, τα έσοδά της την κατέταξαν στην 22η θέση, με έσοδα 63% λιγότερα από αυτά των Rolling Stones.
Κανείς βέβαια, από τη λίστα, δεν κατάφερε να πιάσει τα έσοδα της Madonna από την περιοδεία της MDNA το 2012, που άγγιξε τα 228 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2013, με μόλις 16 εμφανίσεις, κατόρθωσε να  βρεθεί στο Νο 14, με 77 εκατομμύρια δολάρια και λίγες ημέρες πριν, το περιοδικό Forbes την κατέταξε στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους μουσικούς του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: